Ben je op zoek naar een Boerboel pup? Dan wil je vast graag weten wat een Boerboel kost. Een puppy kopen doe je niet zomaar, want het kost natuurlijk wat geld en je moet er veel tijd voor vrij hebben. Ook moet je écht zeker weten dat je een hond in huis wilt halen. Zorg er ook altijd voor dat je de juiste fokker uitzoekt.

“Het fokken van een gezonde Boerboel kost vaak meer dan het oplevert”

Wat bepaalt de prijs van een Boerboel?

Wanneer je een Boerboel aan gaat schaffen, moet je denken aan een prijs tussen €1000 en €1500, en dan hebben we het over puppy’s met een stamboom. Bij elke fokker zal deze prijs gangbaar zijn. Het is natuurlijk niet heel erg goedkoop voor een puppy, maar dat is niet zonder reden.
Ook lang niet alle puppy’s die uiteindelijk geboren worden, zijn daarna geschikt om verder mee te fokken. Vaak zijn dit er slechts enkele, maar de rest kan natuurlijk wel gebruikt worden als huishond. Het fokken van een goede, gezonde Boerboel kost vaak nog meer dan het oplevert. Het is daarom niet zo raar dat een pup tussen de €1000 en €1500 kost.

Aan welke kosten moet je verder nog denken?

Natuurlijk is de aanschafprijs van de hond niet het enige dat je kwijt bent aan een Boerboel, want hij moet natuurlijk ook nog verzorgd worden. Uiteraard moet je rekening houden met het kopen van hondenvoer. Een Boerboel is een behoorlijk grote hond, dus hij eet natuurlijk ook relatief veel. Niet alleen het eten kost geld, maar ook dierenartskosten. Denk dan bijvoorbeeld aan noodzakelijke inentingen of het ontwormen dat regelmatig moet gebeuren. Uiteraard moeten alle spullen die iedere andere hond nodig heeft ook aangeschaft worden voor een Boerboel. Denk hier bijvoorbeeld aan een hondenkussen, hondenriem, halsband, bench en ga zo maar door. Houd daar dus ook rekening mee!

❓ Waarom is een Boerboel zo duur?

Het fokken van goede en gezonde Boerboel puppy’s is een dure hobby. Vaak hebben fokkers nog meerdere honden in de kennel lopen en ook die kosten natuurlijk geld. Ook moet er vaak een goede Boerboel uit Zuid-Afrika komen en ook dat brengt de nodige kosten met zich mee.

❓ Waarom géén goedkope Boerboel puppy kopen?

Als je een pup kunt kopen voor veel minder geld, bijvoorbeeld voor een paar honderd Euro, dan komt deze waarschijnlijk van een broodfokker. Het levert jou een grote besparing op, maar de puppy’s die van dit soort fokkers afkomstig zijn, hebben niets dan ellende meegemaakt. Ook de vader- en moederhond hebben een ellendig leven. Wil je hier meer over weten? Lees dan dit artikel op doggo.nl.

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *